Waar ben je naar op zoek?

Duurzaam werken aan gezonde leefstijl met de Gezonde School-aanpak: aanmelding geopend

7 maart 2023 - Structurele aandacht voor een gezonde leefstijl op jonge leeftijd vergroot de kans op gezondere kinderen én volwassenen. Wil je op jouw school een boost geven aan een gezonde leefstijl?

Van 6 maart tot en met 17 april 2023 kunnen scholen in o.a. het primair en speciaal onderwijs verschillende stimuleringsregelingen aanvragen bij onze partner Gezonde School.

Elk kind moet de kans krijgen om gezond op te groeien. Dat kan in een gezonde samenleving. En als je een gezonde samenleving wilt, moet je daar zo vroeg mogelijk mee beginnen. Jong geleerd is immers oud gedaan. Met de Koningsspelen besteed jouw school al aandacht aan gezonde voeding en bewegen. Maar door een stapje verder te gaan, kan je als school nog meer bereiken. 

Met een integrale gezondheidsaanpak die terugkomt in de lesstof, op het schoolterrein, in signalering en in beleid van de school. Een échte gezonde school, als groeiplaats voor een gezonde en vitale samenleving. Met gezonde leerlingen die lekker in hun vel zitten en een schoolomgeving die gezonder is ingericht. En leerlingen die leren gezonde keuzes te maken.

Met behulp van de Gezonde School-aanpak en een concreet stappenplan kun je als school aan de slag. Makkelijk, wetenschappelijk onderbouwd én in de praktijk bewezen. Als school maak je zelf de keuze met welk gezondheidsthema je van start gaat. Bijvoorbeeld met Voeding en/of Bewegen & Sport. Ook krijgen scholen via Gezonde School net dat extra zetje in de vorm van tijd of geld. Zo kun je je als onderwijsprofessional vooral richten op je leerlingen.

Wil je ook duurzaam aan de slag met een gezonde leefstijl voor jouw leerlingen?  
Heb je nog een zetje nodig? Van 6 maart tot en met 17 april kun je één of meer stimuleringsregelingen bij Gezonde School aanvragen. Daarmee ontvang je een geldbedrag inclusief advies en ondersteuning van een Gezonde School-adviseur.

Aanvragen doe je via Mijngezondeschool.nl.

Doet jouw school ook mee? Samen maken we een gezonde leefstijl vanzelfsprekend.

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan