Waar ben je naar op zoek?

Veel gestelde vragen

Heb je vragen over de Koningsspelen? Bekijk dan hieronder de meest gestelde vragen.

 • Klopt het dat de Koningsspelen dit jaar op donderdag 20 april én vrijdag 21 april plaatsvinden?

  Ja, het klopt dat de Koningsspelen in 2023 plaatsvinden op zowel donderdag 20 april als vrijdag 21 april. Dit doen we eenmalig omdat het Suikerfeest op 21 april valt en we alle scholen en alle kinderen de mogelijkheid willen bieden mee te doen met het sportieve Oranjefeest. 

 • Waarom bieden jullie scholen deze mogelijkheid?

  In 2023 vindt op vrijdag 21 april het Suikerfeest plaats.

  Sommige scholen draaien daarom op deze dag een aangepast programma. Onderdelen van het Suikerfeest kunnen het ochtendgebed in de moskee en ontbijten met de hele familie zijn. Omdat we het belangrijk vinden dat álle kinderen en scholen mee kunnen doen met het sportieve Oranjefeest, is er voor deze oplossing gekozen. 

 • Waarom is er niet voor één dag gekozen waarop de Koningsspelen plaatsvinden?

  We hebben uitgebreid de kalender bestudeerd: onder meer Goede Vrijdag en de Centrale Eindtoets vallen in april. Daarbij weten we van veel scholen dat zij graag de laatste dag voor de meivakantie de Koningsspelen organiseren. We hebben alle opties zorgvuldig afgewogen en zijn uitgekomen op donderdag 20 april en vrijdag 21 april.

 • Hoe ziet dit er dan uit op donderdag 20 april en vrijdag 21 april?

  De elementen blijven gelijk, ongeacht de keuze voor de donderdag of vrijdag: gezond eten en actief bewegen. Scholen kunnen op beide dagen gebruik maken van het gratis Koningsontbijt. Zij kiezen zelf de dag die het beste bij hen past. Met elkaar maken we er een groot sportief Oranjefeest van.

 • Is het Koningsontbijt zowel op donderdag 20 april als op vrijdag 21 april beschikbaar?

  Ja, het Koningsontbijt is op beide dagen beschikbaar, scholen maken zelf de keuze welke dag zij kiezen. Dat dit mogelijk is, hebben we te danken aan onze partner Jumbo!

 • Blijft het voortaan altijd mogelijk voor scholen om zelf de datum te kiezen?

  We bieden eenmalig in 2023 de keuze uit twee data, omdat het Suikerfeest in 2023 op 21 april valt en we alle scholen en alle kinderen de mogelijkheid bieden om mee te doen met het sportieve Oranjefeest!

  Mocht je als school het sportieve gedeelte op een andere dag willen organiseren, dan staat je dat - net als bij voorgaande edities - vrij.

 • Hoe kan ik als sportaanbieder scholen helpen bij het sportieve gedeelte van de Koningsspelen?

  Ga naar www.koningsspelen.nl/koningsmatch en lees er alles over.

 • Vanaf wanneer kan ik mijn school inschrijven voor de Koningsspelen 2023?

  Vanaf woensdag 11 januari 2023 kunnen scholen zich inschrijven via Koningsspelen.nl.

 • Waarom kan ik me als school nu nog niet inschrijven?

  We openen eerst de inschrijving voor sportaanbieders zodat er voor alle deelnemende scholen per regio een overzicht is van sportaanbieders die kunnen helpen tijdens de Koningsspelen.

  Zodra de inschrijving voor scholen op 11 januari opengaat, kunnen zij direct zien met welke sportaanbieders zij eventueel kunnen samenwerken. 

 • Vanaf wanneer kan ik me als sportaanbieder aanmelden?

  Vanaf heden kunnen sportaanbieders die scholen willen helpen bij het sportieve gedeelte van de Koningsspelen zich aanmelden via deze link. We openen de inschrijving voor hen alvast, zodat scholen straks overzicht hebben welke sportaanbieders in hun regio kunnen ondersteunen bij het sportieve gedeelte van de Koningsspelen.

 • Hoe moet ik het als sportaanbieder regelen als sommige scholen de Koningsspelen op donderdag willen vieren en andere scholen op vrijdag?

  We kunnen ons voorstellen dat het dit jaar wat ingewikkelder is, maar we hopen dat jullie in overleg met de scholen tot een oplossing komen. Twee verschillende data kan ook extra mogelijkheden bieden waar het gaat over inzet van mensen en materialen die beter gespreid kunnen worden. De afstemming hierover vindt plaats tussen de scholen en sportaanbieders. Zo kunnen de afspraken direct op maat worden gemaakt, de landelijke organisatie heeft hier geen rol in. 

 • Ontvangen alle scholen weer een gratis Koningsspelen Sport- en Feestpakket?

  Ja. Het Sport - en Feestpakket wordt volledig kosteloos verzorgd en alle deelnemende scholen ontvangen het pakket op school via PostNL. 

 • Hoe gaat de landelijke opening van de Koningsspelen er dit jaar uitzien?

  Op een later moment komen we daar graag op terug. We kunnen wel vast verklappen dat Ron Boszhard, Britt Dekker en Kinderen voor Kinderen wederom aanwezig zullen zijn en dat de landelijke opening live wordt uitgezonden door Zappsport. Houd ook hiervoor onze nieuwsbrieven en socials in de gaten. 

 • Ik heb als sportaanbieder vaker meegedaan, maar ik weet mijn wachtwoord niet meer. Wat moet ik doen?

  Je kunt een nieuw wachtwoord aanvragen door te klikken op ‘wachtwoord vergeten’ op de login pagina op Koningsspelen.nl, oftewel koningsspelen.nl/inloggen

 • Ik kan als sportaanbieder niet inloggen. Wat moet ik nu doen?

  Het kan zijn dat je als sportaanbieder nog niet ingeschreven bent. Je kunt dit doen via Sportaanbieders (koningsspelen.nl).

 • Mijn vraag staat hier niet tussen. Hoe kan ik mijn vraag stellen?

  Je kunt ons bereiken via info@koningsspelen.nl en/of 06 23 46 81 91. Whatsappen kan ook!
   

 • Bij wie moet ik zijn voor persvragen?

  Voor meer informatie over de Koningsspelen, interviewverzoeken en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Vanessa Dobbe, Communicatiemanager Koningsspelen via vanessa@koningsspelen.nl of 06 27 09 30 02.