Waar ben je naar op zoek?

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de Koningsspelen? Bekijk dan hieronder de meest gestelde vragen.

 • Wanneer zijn de Koningsspelen in 2024?

  De Koningsspelen zijn op vrijdag 26 april 2024.

  De datum voor de Koningsspelen 2025 is nog niet bekend. Houd de website in de gaten voor updates.

 • Mijn school heeft vakantie op vrijdag 26 april 2024. Kunnen we dan wel de Koningsspelen organiseren?

  Vanwege het flexibele karakter van de Koningsspelen is het - net zoals voorgaande jaren - mogelijk om de Koningsspelen op een ander moment te organiseren. Meld je school dan wel aan via het inschrijfformulier, zodat je ook het gratis Sport- en Feestpakket ontvangt.  

  Natuurlijk willen wij dat zoveel mogelijk kinderen de Koningsspelen starten met een gezond ontbijt. De Koningsspelen is zich ervan bewust dat er in regio Zuid scholen zijn die al vakantie hebben. We zijn blij dat Jumbo ook op vrijdag 19 april 2024 het Koningsontbijt aanbiedt voor deze scholen. Deze optie bieden wij eenmalig in 2024 aan. Als jouw school hiervan gebruik wil maken, is het mogelijk om dit aan te geven in het inschrijfformulier. Let op: het ontbijt is op deze dag enkel beschikbaar indien de school óók een sportief programma aanbiedt én op vrijdag 26 april vakantie heeft. 

  Vragen hierover? Je kunt ons bereiken via info@koningsspelen.nl en/of 06 23 46 81 91. 

 • Waarom is er voor deze datum gekozen?

  De datum voor de Koningsspelen wordt jaarlijks afgestemd met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en het Koninklijk Huis. 
   

  Tijdens deze afweging wordt er zo goed mogelijk rekening gehouden met de vakanties, toetsen en andere feestdagen. De officiële week van de meivakantie voor scholen is van 27 april t/m 5 mei. Scholen krijgen echter de optie om de meivakantie met een week uit te breiden. Voor deze extra week is het advies van OCW van 4 t/m 12 mei en daar is bij de keuze voor de datum van de Koningsspelen rekening mee gehouden.

 • Kunnen scholen de Koningsspelen weer op donderdag organiseren?

  De Koningsspelen 2023 (vorig jaar) vonden eenmalig plaats op de donderdag en vrijdag voor Koningsdag. Kinderen van scholen die vanwege het Suikerfeest een aangepast programma hebben, hadden daardoor donderdag ook de gelegenheid om samen te ontbijten en te sporten. In 2024 is het niet mogelijk om op donderdag 25 april ook het Koningsontbijt te ontvangen, natuurlijk kunnen scholen dan wel de Koningsspelen organiseren. 

 • Vanaf wanneer kan ik mijn school inschrijven voor de Koningsspelen 2024?

  Vanaf nu kunnen scholen zich inschrijven via Koningsspelen.nl.

 • Tot wanneer kan ik mijn school inschrijven voor de Koningsspelen 2024?

  Scholen kunnen zich tot en met 28 februari inschrijven voor de Koningsspelen. Let op! Schrijf je de school na 28 februari in, dan kunnen wij jullie helaas niet voorzien van het Koningsontbijt en het Sport- en Feestpakket.

 • Wat is het thema van de Koningsspelen?

  Het thema van de Koningsspelen is dit jaar.. ONTDEK! Lees hier verder en ontdek meer over het thema. 

 • Ontvangen alle scholen weer een gratis Koningsspelen Sport-en Feestpakket?

  Ja! Het Sport- en Feestpakket wordt kosteloos verzorgd en alle deelnemende scholen ontvangen het pakket op school via PostNL. 

 • Ontvangen alle deelnemende scholen in 2024 weer een gratis Koningsontbijt?

  Ja! Het Koningsontbijt zal in 2024 weer door Jumbo voor een miljoen schoolkinderen gratis beschikbaar worden gesteld.

 • Wat zit er in het Koningsontbijt?

  De inhoud van het ontbijt wordt medio maart 2024 bekendgemaakt. Na de bekendmaking vind je alle informatie over het Koningsontbijt op onze website. 

 • Hoe kan ik als sportaanbieder scholen helpen bij het sportieve gedeelte van de Koningsspelen?

  Ga naar www.koningsspelen.nl/koningsmatch en lees er alles over.

 • Vanaf wanneer kan ik me als sportaanbieder aanmelden?

  Vanaf nu kunnen sportaanbieders die scholen willen helpen bij het sportieve gedeelte van de Koningsspelen zich aanmelden via deze link. De inschrijving voor hen is alvast open, zodat scholen straks overzicht hebben welke sportaanbieders in hun regio kunnen ondersteunen bij het sportieve gedeelte van de Koningsspelen.

 • Ik heb als sportaanbieder vaker meegedaan, maar ik weet mijn wachtwoord niet meer. Wat moet ik doen?

  Je kunt een nieuw wachtwoord aanvragen door te klikken op ‘wachtwoord vergeten’ op de login pagina op Koningsspelen.nl, oftewel koningsspelen.nl/inloggen

 • Ik kan als sportaanbieder niet inloggen. Wat moet ik nu doen?

  Het kan zijn dat je als sportaanbieder nog niet ingeschreven bent. Je kunt dit doen via Sportaanbieders (koningsspelen.nl).

 • Mijn vraag staat hier niet tussen. Hoe kan ik mijn vraag stellen?

  Je kunt ons bereiken via info@koningsspelen.nl en/of 06 23 46 81 91. Whatsappen kan ook!
   

 • Bij wie moet ik zijn voor persvragen?

  Voor meer informatie over de Koningsspelen, interviewverzoeken en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Esther Hoeboer, Communicatiemanager Koningsspelen. U kunt haar bereiken via: esther@koningsspelen.nl of 06 18 32 44 88.

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan