Waar ben je naar op zoek?

Wie nomineer jij voor het Koningsspelenspeldje?

28 oktober 2019 - Het Koningsspelenspeldje is een blijk van waardering voor personen die een bijzondere en waardevolle bijdrage hebben geleverd aan de organisatie van de Koningsspelen in hun buurt.

Sinds de afgelopen editie is het mogelijk om personen te nomineren voor het Koningsspelenspeldje. Dit is een blijk van waardering voor personen die een bijzondere en waardevolle bijdrage leveren aan de organisatie van de Koningsspelen in hun buurt.

Op vrijdag 17 april 2020 is het alweer tijd voor de 8e editie van de Koningsspelen. En ook dit jaar gaan wij de Koningsspelenspeldjes weer uitreiken. Dus wil jij die ene juf, die lieve buurtvader of lokale ondernemer in het zonnetje zetten? Nomineer haar/hem dan voor het Koningsspelenspeldje!

Afgelopen jaar werden de eerste Koningsspelenspeldjes tijdens een feestelijke lunch uitgereikt door Richard Krajicek. 

Lees hier onder de verhalen van de winnaars:

Anne Koop (Basisschool De Leemstee)
Anne Koop zit in de oudercommissie van basisschool De Leemstee in Oldenzaal. Drie jaar geleden heeft zij een heel nieuw concept voor de Koningsspelen bedacht en uitgevoerd. Zij stak iedereen aan met haar enthousiasme wat heeft geresulteerd in Koningsspelen waarbij er verbinding is. Zo zijn er sportverenigingen betrokken en wordt er een sponsorloop gehouden voor een goed doel.

Ben Lathouwers (AVR'69)
Ben Lathouwers is voorzitter van atletiekclub AVR’69 uit Reusel. Met een gehele projectgroep organiseren ze daar de Koningsspelen voor de drie basisscholen uit Reusel. Dit hebben zij uit eigen initiatief geïnitieerd. Dit jaar organiseerden zij de Koningsspelen voor de vierde keer op deze manier. Er wordt aangegeven dat de Koningsspelen door AVR’69 echt voor verbroedering zorgt in het dorp.

Joyce Weegenhuizen (Carintreggeland)
Joyce Weegenhuisen is als moeder van een leerling betrokken bij de Woolderschool en als verpleegkundige werkzaam bij het verzorgingshuis Carintreggeland het Woolde. Hierdoor zijn de lijntjes kort en is ze aan de slag gegaan om deze twee met elkaar te verbinden. Hiervoor gebruikt ze op een bijzondere manier de Koningsspelen, namelijk om jong en oud bij elkaar te brengen. De ouderen van het verzorgingstehuis en de leerlingen van de basisschool vieren de Koningsspelen samen. Dit heeft volgens Joyce Weegenhuisen een magisch effect, zowel op de jonge kinderen als de ouderen.
Hilvaria

Frans Smolder (Hilvaria)
Frans Smolders is een zeer actieve vrijwilliger bij voetbalvereniging Hilvaria in Hilvarenbeek. Dit jaar was er voor het eerst een nieuwe opzet voor de Koningsspelen in deze gemeente. Frans heeft hier van begin af aan met veel enthousiasme een actieve bijdrage gelevert. Hij heeft actief meegedacht over de invulling van deze editie en letterlijk en figuurlijk deuren geopend om er een nog mooier evenement van te maken. Frans is een belangrijke factor geweest in de organisatie van de Koningsspelen. Uiteindelijk heeft dit bijgedragen aan een geslaagde Koningsspelen in Hilvarenbeek. 
 

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan