Waar ben je naar op zoek?

Hoe geeft een gezond ontbijt energie? Je leert het met de gratis ontbijtlessen voor in de klas

6 maart 2023 - Op 20 & 21 april genieten er bijna 1 miljoen (!) kinderen van het gratis, gezonde en feestelijke Koningsontbijt. Daar zijn we reuze blij mee, want zo kunnen kinderen ervaren dat een gezonde start van de dag met een goed ontbijt de energie geeft die je nodig hebt om te spelen, sporten en leren.

Speciaal voor de Koningsspelen ontwikkelden we samen met de Universiteit Wageningen gratis lessen over het ontbijt.

In deze educatieve lessen leren de leerlingen hoe een gezond ontbijt je lichaam energie kan geven en welke producten daarbij horen. Ook kunnen de kinderen meedoen aan één van de leuke spellen of aan de slag gaan met het proefjescircuit in hun eigen ontbijtlab!

De Ontbijtlessen zijn gratis en afgestemd op de verschillende niveaus. Zo zijn er lessen voor alle groepen: van groep 1/2 tot en met groep 8. Inclusief handleiding, werkbladen en een digibordmodule. De ontbijtlessen kunnen gegeven worden voorafgaand, tijdens of na de Koningsspelen. Wanneer het jou als leerkracht het beste uitkomt. En elke les wordt afgesloten met een leuke energizer. 

DOE JIJ OOK MEE?
Dit jaar is het thema van de Koningsspelen '1-2, iedereen doet mee'. Het idee daarachter is dat iedereen mee moet kunnen doen en zijn bijdrage kan leveren aan een gezonde samenleving. Of je nu het ontbijt klaarzet als vrijwilliger, als sportaanbieder scholen helpt met het sportieve gedeelte van de Koningsspelen of als leerkracht gebruik maakt van deze ontbijtlessen en kinderen zo laat ervaren dat goed ontbijten belangrijk én leuk is. 

MAAK JE AL GEBRUIK VAN DE GRATIS ONTBIJTLESSEN?
Ga dan naar Koningsspelen Ontbijtlessen 

MAAK JE NOG GEEN GEBRUIK VAN DE GRATIS ONTBIJTLESSEN?
Meld je dan gratis aan via deze link: https://voedseleducatie.nl/login

Heb je samen met de klas een Ontbijtles gedaan? We horen graag wat je ervan vond via info@koningsspelen.nl.Ga je iets delen op de socials? Dan zouden we het erg leuk vinden als je de Koningsspelen tagt of #koningsspelen gebruikt. 

Veel plezier!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan