Waar ben je naar op zoek?

Koninklijk Paar opent Koningsspelen in Hoofddorp

25 maart 2024 - Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima geven vrijdagochtend 26 april, in aanwezigheid van 650 kinderen, het startsein voor de landelijke opening van de Koningsspelen op KBS Klippeholm en CBS Vesterhavet in Hoofddorp. De Koningsspelen starten traditiegetrouw met het gezamenlijk Koningsontbijt en vervolgens worden de Koningsspelen officieel geopend door het Koninklijk Paar.

Voorafgaand aan het sportieve gedeelte doen alle kinderen mee met Daba Die Daba Daa, het Koningsspelenlied van 2024.
 

De landelijke opening van de Koningsspelen is in Hoofddorp, maar door het hele land zal dit Sportieve Oranjefeest gevierd worden. Voor de 12e editie van de Koningsspelen hebben zich opnieuw 6.300 scholen met ongeveer 1,3 miljoen kinderen ingeschreven. Ook scholen in het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland doen mee. Tijdens de Koningsspelen staat het ontdekken van gezond ontbijt en vervolgens samen sporten en bewegen centraal. 

Koningsspelen in Hoofddorp
Op basisscholen KBS Klippeholm en CBS Vesterhavet, waar bewegend leren belangrijk is in de klas, is het tijdens de Koningsspelen extra feest. Het Koninklijk Paar zal aanschuiven bij het Koningsontbijt om vervolgens met de 650 leerlingen het startschot te geven van de Koningsspelen 2024. Natuurlijk zijn ook dit jaar Ron Boszhard en Britt Dekker van ZappSport aanwezig om de dag te presenteren.

KBS Klippeholm heeft het vignet ‘Bewegen en sport’ van de Gezonde School; het kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen.

Ontdek!
De Koningsspelen staan dit jaar in het teken van het thema ‘Ontdek!’. Kinderen worden uitgedaagd om nieuwe dingen op het gebied van sporten, bewegen en gezonde voeding uit te proberen. Ter inspiratie ontvangen de scholen een Sport- en Feestpakket met spelideeën, een online doe- en beweegprogramma, de mogelijkheid om een verbinding met een lokale sportaanbieder te leggen en het Koningsontbijt aangeboden door Jumbo.

Koningsspelenlied 2024
Traditiegetrouw heeft Kinderen voor Kinderen ook dit jaar het Koningsspelenlied uitgebracht: Daba Die Daba Daa! Daba Die Daba Daa is het gevoel dat je krijgt van lekker bewegen en laat kinderen ontdekken hoe leuk sporten is.

Over de Koningsspelen
De Koningsspelen zijn voor het eerst georganiseerd in 2013 in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander, met als doel kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk en heel leuk zijn.

De landelijke coördinatie van de Koningsspelen is in handen van de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation.

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan