Waar ben je naar op zoek?

Koninklijk Paar opent twaalfde editie Koningsspelen in Hoofddorp

26 april 2024 - Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima gaven in Hoofddorp het startsein voor de Koningsspelen. Het Koninklijk Paar schoof aan bij het Koningsontbijt, opende met kinderen van basisscholen KBS Klippeholm en CBS Vesterhavet het sportieve Oranjefeest en ontdekten allerlei sporten. Dat deden zij tijdens hun ronde langs het sportieve programma, want de twaalfde editie van de Koningsspelen staat in teken van 'Ontdek!'.

Een traditie
Van Hoofddorp tot Groningen en van Aruba tot Australië; tijdens de Koningsspelen doen dit jaar opnieuw 1,3 miljoen kinderen afkomstig van 6.300 basisscholen mee. Dit zijn basisscholen in Nederland, het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland. De Koningsspelen zijn een traditie die, sinds de inhuldiging van Koning Willem-Alexander in 2013, niet meer weg te denken is.

Tijdens de Koningsspelen staat gezond eten en actief bewegen centraal, met het Koningsontbijt waar zo’n miljoen kinderen de dag mee starten én de Koningsspelen. “De Koningsspelen laten zien hoe leuk gezond ontbijten, sporten en bewegen is. De stralende gezichten vandaag zijn daar het bewijs van,” vertelde Richard Krajicek, initiatiefnemer van de Koningsspelen, tijdens de landelijke opening. “Ik ben trots dat 93% van de basisscholen meedoet aan de Koningsspelen, want onderzoek heeft aangetoond dat kinderen die op een jonge leeftijd al voldoende én gevarieerd sporten, ook op latere leeftijd vaker blijven sporten en bewegen.”

Landelijke opening Koningsspelen
De 650 leerlingen van basisscholen KBS Klippeholm en CBS Vesterhavet genoten tijdens de landelijke opening van een gezond ontbijt, het optreden van Kinderen voor Kinderen met Daba Die Daba Daa en de sportieve activiteiten. De feestelijke aftrap werd gedaan door het Koninklijk Paar, samen met presentatoren Ron Boszhard en Britt Dekker en kinderen van de scholen. Het thema ‘Ontdek!’ werd zichtbaar door verschillende sportoutfits die de kinderen tijdens de opening droegen. Na een druk op de grote oranje knop kleurde de lucht oranje en kon de feestelijke dag van start gaan.

Naast het Koninklijk Paar was ook Maarten van Ooijen - Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport - aanwezig.

Het thema: Ontdek!
Met het thema ‘Ontdek!’ worden kinderen dit jaar tijdens de Koningsspelen uitgedaagd om nieuwe dingen op het gebied van bewegen en gezonde voeding uit te proberen. Ontdekken maakt kinderen nieuwsgierig, helpt met het ontwikkelen van nieuwe skills en is bovenal heel erg leuk.

Ter inspiratie ontvingen de scholen een sport- en feestpakket met sportmateriaal en spelideeën, het gratis Jumbo Koningsontbijt en een online doe- en beweegprogramma voor in de klas. Ook krijgen scholen de mogelijkheid om een verbinding met een lokale sportaanbieder te leggen. Zo stimuleert de Koningsspelen langdurige samenwerkingen.

 

 

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan