Waar ben je naar op zoek?

Maak jij een Koningsmatch tijdens de Koningsspelen 2019?

21 december 2018 - Het lijkt nog ver weg, maar op vrijdag 12 april 2019 vindt alweer de 7e editie van de Koningsspelen plaats. Maak jij met jouw sportvereniging dit jaar een Koningsmatch?

0:57

Met de Koningsspelen willen we een structurele bijdrage leveren aan een gezonde en sportieve samenleving. Ik ben dan ook trots dat we na 6 jaar kunnen concluderen dat de Koningsspelen zijn uitgegroeid tot een traditie en dat er in 2018 wederom 1,2 miljoen kinderen en ruim 6.000 scholen met veel plezier hebben deelgenomen.

Verbinding onderwijs en sport
De afgelopen jaren zien we steeds meer initiatieven ontstaan waarbij basisscholen door sportverenigingen worden geholpen bij het sportieve gedeelte van de Koningsspelen. Denk aan clinics, het beschikbaar stellen van de accommodatie of het leveren van vrijwilligers. Een mooie ontwikkeling, aangezien wij het belangrijk vinden dat sport en onderwijs nauw met elkaar verbonden zijn. 

Om dit te faciliteren hebben we een online platform ontwikkeld waar basisscholen en sportverenigingen op een laagdrempelige manier met elkaar in contact kunnen komen en waar aanbod en vraag bij elkaar komen. Met behulp van het platform kunnen beide partijen een zogenaamde Koningsmatch maken, oftewel samenwerken tijdens het sportieve gedeelte van de Koningsspelen.

Wat zijn de voordelen van een Koningsmatch voor de sportverenigingen?

  • Gelegenheid om leden te werven in de basisschoolleeftijd;
  • Mogelijkheid om een structurele relatie op te bouwen met scholen; 
  • Maatschappelijke betrokkenheid creëren. 

Maak jij tijdens de Koningsspelen een Koningsmatch met een basisschool in de buurt?

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan