Waar ben je naar op zoek?

1 miljoen kinderen nemen deel aan het Koningsontbijt

19 april 2023 - Op donderdag 20 en vrijdag 21 april schuiven maar liefst 1 miljoen kinderen aan bij het Koningsontbijt.

Een gezonde start van de dag met een gezond ontbijt is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom laten we kinderen - samen met onze partner Jumbo - op een feestelijke manier ervaren hoe belangrijk het is om elke dag te ontbijten.

“Voorafgaand en tijdens de Koningsspelen laten we kinderen op een feestelijke manier ervaren hoe belangrijk het is om elke dag gezond te ontbijten. Een goed ontbijt geeft een kind in de groei de energie die het nodig heeft om te leren, te sporten en te spelen. Dat Jumbo dit in de afgelopen 11 jaar mogelijk heeft gemaakt voor miljoen kinderen, is echt heel bijzonder. Ik ben dan ook dankbaar dat we al zo lang met elkaar een bijdrage leveren aan een gezonde samenleving," aldus Richard Krajicek, initiatiefnemer Koningsspelen.

Samenstelling van het ontbijtpakket
Alle kinderen kunnen genieten van een lekker en gevarieerd ontbijt. Dit is volledig in lijn met de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Meer over het gratis ontbijt vind je hier Het Koningsontbijt (koningsspelen.nl)

Om de Koningsspelen 2023 en het ontbijt nóg leuker te maken, zijn er leuke en leerzame items gemaakt waarmee leerkrachten en kinderen samen met de klas aan de slag kunnen gaan. Denk aan een placemat, de ontbijtbingo én ontbijtpretboekjes voor verschillende niveaus. Je vindt ze hier. 

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan