Waar ben je naar op zoek?

1500 fanatieke koppies in beweging in Nijverdal

1 december 2020 - Ieder jaar worden de Koningsspelen in Nijverdal groots gevierd. In die gemeente werken partijen samen om er een mooi, sportief feest van te maken.

De dag start met een gezond Koningsontbijt op school. Daarna vertrekken de kinderen - maar liefst 1.500 - met voldoende energie in het lijf naar het sportpark en doen ze onder begeleiding van studenten mee aan heel veel activiteiten. Van 'De Brug' tot 'Knotshaalbal' en van 'Kegelroof tot Tsjoekbal'.

Het doel van de Koningsspelen in Nijverdal is om kinderen met elkaar te laten bewegen in verschillende bewegingssituaties. Denk aan situaties die uitdagend en nieuw zijn, maar vooral ook eenvoudig en geschikt voor alle kinderen. De organisatie is in handen van Reggesteyn Noetsele die het sportieve feest voor de groepen 5/6 en 7/8 van 18 verschillende basisscholen in Nijverdal organiseert. 

Alle basisscholen worden onderverdeeld in teams en strijden tegen andere scholen op allerlei onderdelen. Met verschillende onderdelen voor groep 5/6 en 7/8. De dag wordt afgesloten met de scholenestafette waarna alle kinderen rond 14:00 uur voldaan naar huis gaan. Om het feest compleet te maken,  is er ook een mooie site, www.koningsspelennijverdal.nl, waar instructiefilmpjes, plattegronden en teamindelingen te vinden zijn.

In 2020 gingen de Koningsspelen ook in Nijverdal helaas niet door vanwege de Corona-pandemie. Voor 2021 zijn er al mooie plannen, waar achter de schermen heel hard aan wordt gewerkt door dit mooie, enthousiaste team. 

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan