Waar ben je naar op zoek?

Een-Tweetjes in Kaatsheuvel en de Moer

19 januari 2023 - Kaatsheuvel en De Moer maken zich op voor de Koningsspelen 2023. Waar zij eerder al actief bewogen, voegen zij daar dit jaar ook het gratis Koningsontbijt aan toe. Zo maken zij er voor alle kinderen een gezond en sportief Een-Tweetje van.

Ook de sportaanbieders die de scholen ondersteunen met het sportieve gedeelte van de dag, maken Een-Tweetjes met elkaar. Net zoals de 500 vrijwilligers samen met de leerkrachten van de 6 scholen. Deze scholen kiezen voor vrijdag 21 april 2023 om de Koningsspelen te vieren.

Beweegplezier voor de bovenbouw
De leerlingen van de groepen 5 t/m groep 8 maken kennis met alle sporten die de gemeente te bieden heeft. De onderbouw groepen spelen in teamverband verschillende spellen. Samenwerken en kennismaken met bewegen is voor de jongste kinderen het belangrijkste doel. Voor de bovenbouw willen wij graag dat zij beweegplezier ervaren,” vertelt Nikki van der Linden, een van de drie initiatiefnemers voor Koningsspelen Kaatsheuvel.

Eerst het Koningsontbijt, dan naar sportpark De Eikendijk
Kaatsheuvel en De Moer doen al sinds de start mee met de Koningsspelen en voegen daar nu ook het Koningsontbijt aan toe. Van der Linden: “We kijken ernaar uit dat de kinderen het gezonde ontbijt op de scholen eten en vervolgens met goede energie naar sportpark De Eikendijk komen om zich uit te leven tijdens het sportieve gedeelte van de dag. Zo vormt het gezonde ontbijt samen met het sporten een Een-Tweetje, en gaan we er weer een geweldig Oranjefeest van maken!"

Supervrijwilligers
Nikki van der Linden: “Onze supervrijwilligers zijn vooral ouders van kinderen die deelnemen aan de Koningsspelen en natuurlijk de vrijwilligers van de sportverenigingen. Zij doen er alles aan om de kinderen enthousiast te maken voor hun sport.”

Voor de jongste groepen komen 45 studenten van het ROC Sport & Bewegen uit Tilburg, deze samenwerking vormt ook een Een-Tweetje. De studenten laten de kinderen spelen, samenwerken en bewegen.

Toegankelijk voor iedereen
Meerdere sportaanbieders werken mee waaronder VV Desk (voetbal), HV Desk (handbal), MHC DES (hockey), TC Boemerang (tennis), sportschool Local Gym en VC Condor (volleybal). Maar ook het ROC Tilburg Sport & Bewegen, Beweegburo Loon op Zand en Moonen Waalwijk springkussenverhuur dragen hun steentje bij. En natuurlijk helpt ook de gemeente Loon op Zand, met daarin de kernen Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer.

Na de meivakantie van 2022 hebben alle kinderen een promotieboekje mee naar huis gekregen met aanbiedingen en gratis clinics van alle verschillende sporten. Zo blijft het sporten ook ná de Koningsspelen onder de aandacht van kinderen en ouders.

Nikki van der Linden: “Onze Koningsspelen zijn groots en voor iedereen toegankelijk en daar zijn wij heel erg trots op, iedereen doet bij ons mee. Er wordt tijdens de Koningsspelen door honderden vrijwilligers samengewerkt om alle basisschoolkinderen uit Kaatsheuvel en De Moer een geweldige dag te bezorgen. Dat is fantastisch!”

Wil jij of ga jij - als sportaanbieder – ook scholen helpen tijdens de Koningsspelen 2023 meld je dan vandaag nog aan via deze link.
Twijfel je nog? Aanmelden kost 5 minuten en je aanmelding wijzigen kan altijd nog.

En ben je werkzaam op een basisschool, schrijf je dan hier in voor de Koningsspelen 2023.

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan