Waar ben je naar op zoek?

Gezond ontbijten, ook in Harderwijk

14 november 2022 - Ze waren er al vanaf de eerste editie bij: GA! Harderwijk. Gezond Actief Harderwijk maakt zich met alle sport- en cultuurprofessionals op voor de 11e editie van de Koningsspelen in 2023.

2:26

Monique Mennen, verantwoordelijk voor de Koningsspelen binnen GA! Harderwijk: “Het werkt super bij ons doordat we alle 22 scholen op één locatie krijgen. Na het Koningsontbijt en de Koningsspelen krijgt elk kind ook nog een gezonde lunch. Het Koningsontbijt eten de kinderen op school en de lunch op het sportpark. Daarnaast draait ook speciaal onderwijs mee in het programma.

Veel samenwerkingen voor 2.500 kinderen
En we hebben heel veel samenwerkingen. We doen het samen met studenten van Landstede sport en bewegen, sportverenigingen, sportaanbieders, gemeente, ondernemers en Cultuurkust. Met elkaar maken we er een geweldige dag van, voor circa 2500 kinderen uit groep 5 t/m 8. Zoveel mensen willen meedoen en meehelpen, een geweldige energie elk jaar weer!” 

Gratis Koningsontbijt op school, daarna naar het sportpark
De scholen vragen zelf het gezonde Koningsontbijt aan, en eten dat met de kinderen op school op. Daarna vertrekken de kinderen uit groep 5 en 6 met gezond gevulde magen naar de centrale sportlocatie. Na de lunch is het de beurt aan de groepen 7 en 8. Wat in Corona tijd als noodzakelijke oplossing werd gevonden om niet alle kinderen tegelijk te laten sporten, bleek een goed werkbare indeling, die komend jaar wordt herhaald.   

Zo willen we iedereen mee laten doen
We zagen dat we kunnen kiezen uit twee data, om de Koningsspelen te houden en we kiezen voor vrijdag 21 april. Omdat we weten dat dan het Suikerfeest plaatsvindt, gaan we binnenkort in gesprek met de plaatselijke moskee. Zodat we wellicht samen iets neer kunnen zetten op het plein voor de moskee, waar een Koningsspelen tintje aan zit. Zo willen we iedereen mee laten doen! 

Wil jij of ga jij - als sportaanbieder ook scholen helpen tijdens de Koningsspelen 2023 - meld je dan vandaag nog aan via deze link.

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan