Waar ben je naar op zoek?

Give and go in Hardinxveld-Giessendam

9 december 2022 - In Hardinxveld-Giessendam zijn de River Trotters als ambitieuze basketbalclub hard bezig hun sport te promoten. De kans om tijdens de Koningsspelen veel nieuwe kinderen een basketbalclinic aan te bieden, laten ze dan ook niet schieten.

Ondersteuning op sportieve deel Koningsspelen
De afgelopen 3 jaar hebben de River Trotters al vele kinderen tijdens de Koningsspelen de beginselen van het basketballen bijgebracht. Een airball, een dunk en een give-and-go, in Hardinxveld-Giessendam weten ze er wel raad mee! De club ondersteunt twee basisscholen met het sportieve gedeelte van de Koningsspelen en geeft de clinic aan gemiddeld 50 leerlingen uit de groepen 3 t/m 8.

Verschillende soorten sportclinics
Maar de River Trotters waren niet de enige club die de scholen sportieve ondersteuning gaven. Ook de plaatselijke gym-, volleybal- en voetbalvereniging deden mee. Zo kregen en krijgen de kinderen een heel divers sport aanbod en worden de leerkrachten uitgebreid ondersteund in de organisatie van het sportieve gedeelte van de dag.
Erica Post van de River Trotters raakt zelf ook weer heel enthousiast als het over de Koningsspelen gaat: ”Te zien dat kinderen tijdens de Koningsspelen een nieuwe sport uitproberen, en daar met veel plezier iets van leren... ja, daar word ik zelf ook heel enthousiast van!" 

Koningsontbijt op school
Voordat er gesport en actief bewogen kan worden, moet er natuurlijk gezonde brandstof in de magen zitten. Alle kinderen van de deelnemende scholen eten eerst het gratis Koningsontbijt op hun school. De scholen vragen zelf bij inschrijving het gezonde Koningsontbijt aan. Met vouchers kunnen zij dat de dag voor de Koningsspelen ophalen bij de plaatselijke Jumbo vestiging. 

Ook ná de Koningsspelen blijven sporten
Ook de River Trotters hopen natuurlijk dat de kinderen enthousiast zijn geworden, en ook na de Koningsspelen de weg naar het basketbalveld weten te vinden. Daarom geven zij de kinderen na afloop van de Koningsspelen een flyer mee naar huis.  Op deze flyer staat dat de kinderen drie keer gratis mee mogen trainen.

Wil jij of ga jij –als sportaanbieder ook scholen helpen tijdens de Koningsspelen 2023 meld je dan vandaag nog aan via deze link.
Twijfel je nog? Jouw aanmelding wijzigen kan altijd nog. 

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan