Waar ben je naar op zoek?

De verbindende rol: Hoeksche Waard Actief koppelt lokale verenigingen aan scholen

29 februari 2024 - In aanloop naar de Koningsspelen 2024 blikt Margreet Wigmans, van Hoeksche Waard Actief, terug op succesvolle voorgaande edities. Dankzij mooie samenwerkingen met sportaanbieders en 43 basisscholen uit de regio komen er ruim 4000 kinderen in beweging tijdens de Koningsspelen.

De verbindende factor
Al sinds 2015 is Hoeksche Waard Actief nauw betrokken bij de organisatie van de Koningsspelen in de Hoeksche Waard. Scholen, sport - en cultuuraanbieders waarderen de rol die Hoeksche Waard Actief hierin pakt. Uitgangspunt van HWA is dat de scholen meer regie krijgen over hun eigen Koningsspelen en dat Hoeksche Waard Actief ondersteund en verbind. Scholen, sportverenigingen, culturele instellingen en andere partners worden daarom opgeroepen om een bijdrage te leveren, met als doel de basisschoolkinderen in de Hoeksche Waard, dicht bij de school een mooie sportieve en feestelijke dag te geven.

“Wij proberen met alle scholen een kort overleg in te plannen om te vragen of ze hulp nodig hebben. Sommige scholen weten de weg goed zelf naar de sportaanbieders te vinden, die hebben dan ook weinig hulp nodig. Andere scholen willen graag onze hulp om contact te leggen met sportaanbieders, of met andere hulpvragen (materiaal, spellen etc.).”, aldus Margreet, Combinatiefunctionaris sport- & cultuurstimulering bij HWA.

Is het een goede match? Dan doet HWA een stapje terug in het contact en pakt de school dit verder op met de sportaanbieder.

Voor ieder wat wils
Van dans tot golf en van hockey tot badminton: er werken veel verschillende sportaanbieders mee. De keuze of een school elk jaar aan een andere sportaanbieder wordt verbonden, ligt bij de school zelf. Sommige scholen kiezen voor continuïteit, terwijl anderen openstaan voor nieuwe aanbieders.

Margreet vertelt hierover: “Binnen de gemeente Hoeksche Waard vallen 14 dorpen, allemaal met 2 of 3 scholen. Wij stimuleren om de aanbieders uit het dorp te benaderen, aangezien in een ander dorp weer een school zit die ook sportaanbieders wilt hebben.” Of sportaanbieders nieuwe leden aan de Koningsspelen hebben overgehouden, is moeilijk te achterhalen. 

En de plannen voor 2024?
Ook voor de editie van 2024 is HWA volop bezig om mooie verbindingen te maken tussen scholen en sportaanbieders.

Wil jij – als sportaanbieder - ook scholen ondersteunen tijdens de Koningsspelen van 2024? Dat kan! Meld je dan aan voor de Koningsmatch en draag bij aan een dag vol sport, spel en plezier.

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan