Waar ben je naar op zoek?

Joris maakt Een-Tweetjes met scholen, sportaanbieders én buurtsportcoaches

30 januari 2023 - Joris Maier, JOGG-regisseur in Buren en Neder-Betuwe, legt ook dit jaar de lijntjes tussen de lokale scholen, de sportaanbieders en buurtsportcoaches. In de twee gemeenten nemen 20 basisscholen deel aan de Koningsspelen, met ruim 2000 leerlingen.

JOGG streeft naar een ‘leefstijltransitie’ van ongezond naar gezond leven. “Maar de samenleving verander je niet in één dag,” aldus Joris. Als JOGG-regisseur verbindt hij op lokaal niveau verschillende partijen om de leefomgeving van kinderen gezonder te maken.“ Je hebt draagvlak nodig, ideeën, strategieën, experimenten en tijd. En vooral ook elkaar, dus daarom vormen JOGG en de Koningsspelen al jaren een Een-Tweetje met elkaar. Waarbij er vooral veel aandacht is voor het Koningsontbijt. Dat is een gezond ontbijt, zodat de kinderen met goede energie een heerlijke dag tegemoet gaan. Dat wensen we natuurlijk niet slechts voor 1 dag per jaar, maar élke dag van het jaar.” 

Overhead passes in Buren en Neder-Betuwe 
Na het gezonde ontbijt gaan de leerlingen met sport- en beweegactiviteiten aan de slag. Er is een gevarieerd aanbod met focus op volleybal, dit omdat het WK Volleybal Vrouwen grotendeels in de Provincie Gelderland plaats heeft gevonden (september/oktober 2022).

Een blok van vrijwilligers
Joris: “Tijdens de Koningsspelen werken we met veel vrijwilligers.  Dat zijn voornamelijk vrijwilligers en trainers afkomstig van lokale sport- en beweegaanbieders en docenten van basisscholen, hulpouders en studenten van sportopleidingen. En natuurlijk buurtsportcoaches. Mijn rol als JOGG-regisseur en buurtsportcoach is vooral ondersteunend en verbindend.”

Rally scoren
“Niet alleen groeien we in het volleybalspel," geeft Joris aan, “maar we groeien elk jaar ook in het aantal kinderen, omdat we het zo met elkaar regelen in onze dorpen. Zo gaaf om te zien dat iedereen mee kan doen!”  

Wil jij of ga jij – als sportaanbieder - ook scholen helpen tijdens de Koningsspelen 2023 meld je dan vandaag nog aan via deze link.  
Twijfel je nog? Aanmelden kost 5 minuten en je aanmelding wijzigen kan altijd nog.   

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan