Waar ben je naar op zoek?

Mooi voorbeeld van een Koningsmatch: ouders organiseren Koningsspelen in gemeente Renkum

9 januari 2019 - Basisscholen, sportverenigingen en/of gemeenten nemen vaak het initiatief om de Koningsspelen te organiseren. In de gemeente Renkum doen ze het net even anders. Benieuwd hoe zij de Koningsspelen organiseren? Lees dan verder.

Een aantal jaar gelenden werd Hans Kap van het Sport- en Beweegteam van Gemeente Renkum benaderd door twee enthousiaste ouders. Oswald Velthuizen was één van deze ouders: "Elke keer dat mijn dochter de Koningsspelen op televisie zag, vroeg zij waarom de Koningsspelen niet op haar school werd gevierd. Toen hebben we het idee gevat om de gemeente te benaderen en een groot feest te organiseren tijdens de Koningsspelen in de gemeente Renkum!" Het eerste gesprek tussen Hans en Oswald is de start geweest van een mooi initiatief.

Steeds meer scholen enthousiast
Er is een projectgroep in het leven geroepen die de Koningsspelen organiseren. De gemeente ondersteunt waar nodig. Oswald - die onderdeel uitmaakt van de projectgroep - geeft aan dat de Koningsspelen in het eerste jaar een groot succes waren. Dit zorgde ervoor dat steeds meer mensen enthousiast werden. Elk jaar willen meer scholen en mensen binnen de scholen een bijdrage leveren of deelnemen aan de Koningsspelen. In 2018 deden zeven basisscholen mee.

Het bijzondere effect
Oswald merkt op dat iedereen positief verrast is als ze horen dat een groep ouders de Koningsspelen organiseert. “We kiezen voor een iets andere insteek. Als je normaal gesproken langs lokale bedrijven gaat voor sponsoring, dan ben je één van de velen. Door onze unieke insteek en enthousiaste aanpak staan ze er meer open voor. Op dit moment krijgen we zelfs vragen van lokale ondernemers waarom we niet bij hen langs zijn gekomen voor hulp. Het leeft dus echt!”

Na Koningsontbijt over de obstacle run
Tijdens de Koningsspelen wordt door de projectgroep voor de groepen 5 t/m 8 een ‘obstacle run’ georganiseerd. Eerst nemen de scholen op hun eigen school deel aan het Koningsontbjt en voor het sportieve gedeelte komen ze naar de 'obstacle run'. Elke uur komt er een nieuwe school, zodat ze voldoende tijd en ruimte hebben om over de baan heen te gaan.  “We hebben er bewust voor gekozen om niet alle scholen in één keer langs te laten komen, anders wordt het te groot.” vertelt Oscar.  

Ben jij geïnspireerd geraakt? En zou jij eventueel meer informatie willen over deze specifieke Koningsmatch? Of wil jij ook graag een Koningsmatch maken? Klik dan hier of neem contact op met ons via info@koningsspelen.nl

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan