Waar ben je naar op zoek?

Leerlingen die elkáár helpen, zo doet Olivijn dat!

6 januari 2023 - Op Olivijn in Almere worden leerlingen van het Speciaal Basis Onderwijs tijdens de Koningsspelen aan leerlingen van het Voortgezet Speciaal Onderwijs gekoppeld. Zo kunnen leerlingen met elkaar bewegen, maar ook elkaar helpen en ondersteunen. Samen bewegen, gezond eten, kennis maken met verschillende sporten en elkaar helpen, dát vormt voor Olivijn de basis van de Koningsspelen.

Basis-en middelbaar onderwijs
De leerlingen van het Speciaal Basis Onderwijs kunnen tijdens de Koningsspelen ook vast een beetje snuffelen aan het terrein van het Voortgezet Speciaal Onderwijs. Want beide scholen liggen naast elkaar in Almere. Omgekeerd is het voor de leerlingen van het Voortgezet Speciaal Onderwijs weer een feest van herkenning dat zij weer op hun oude school mogen sporten en spelen.  

Samenwerking uitgebreid 
Met o.a. buurtsportcoaches van de Schoor, de Almeerse Hockey vereniging, de ketenpartners uit de zorg en de vereniging MOVE voor kinderen met meervoudige beperking, werkt Olivijn samen om de leerlingen een sportieve dag aan te kunnen bieden. Dat zij daarin slagen, blijkt wel uit het feit dat de samenwerking zich heeft uitgebreid naar jaarlijks terugkerende sportdagen in november. Ook geven de sportaanbieders de mogelijkheid tot proeflessen en verwijzen zij naar nieuwe sportverenigingen.  

Vrijwilligers en stagiairs 
Anna-Maria van Dillen, gymdocent op Olivijn geeft aan: “Tijdens de Koningsspelen hebben we veel extra mensen nodig. Die vinden we in de stagiairs van Echnaton en in de ouders en familieleden van zowel leerlingen als leerkrachten. Met elkaar zorgen we ervoor dat íedereen mee kan doen!”  

Koningsontbijt 
Anna- Maria: “Op Olivijn is het voor ons praktischer de spullen van het Koningsontbijt te gebruiken voor de lunch. Daar zie je de kinderen zo van genieten! We kijken uit naar de 11e editie van de Koningsspelen, want ook voor onze leerlingen geldt dat gezond ontbijten en actief bewegen niet alleen belangrijk is, maar ook heel leuk kan zijn!” 

 

Wil jij of ga jij –als sportaanbieder ook scholen helpen tijdens de Koningsspelen 2023, meld je dan vandaag nog aan via deze link.
Twijfel je nog? Aanmelden kost 5 minuten en je aanmelding wijzigen kan altijd nog. 

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan