Waar ben je naar op zoek?

Twee vliegen in één... homerun!

21 november 2022 - “Vier x wijd, loop maar naar het eerste honk." Dit is slechts een van de aanwijzingen die Camiel Schreuder van Honkbal- en softbalvereniging De Panters geeft. Tijdens de Koningsspelen ontvangt deze vereniging uit de gemeente Tiel gemiddeld 7 klassen van 4 basisscholen met in totaal 180 leerlingen.

Ontbijt op school of op het sportveld
Door de honkbalclinics op het eigen veld van de vereniging te geven, kunnen er meer kinderen meedoen. Ze doen dit met vier verschillende basisscholen samen. Over het algemeen hebben de kinderen eerst een Koningsontbijt en een activiteit op de eigen school en daarna komt de hele klas bij de vereniging. Dat wil zeggen, groep 4 t/m groep 8. Mochten de scholen het gezonde ontbijt op de sportlocatie willen nuttigen, dan is dat ook mogelijk. 

Iedereen is welkom
In eerdere jaren hebben De Panters ook scholen uit het speciale basisonderwijs ontvangen. De Panters hebben ook deze kinderen met een beperking met open armen ontvangen: “Iedereen is hier even welkom!” aldus Schreuder.
In 2023 vinden de Koningsspelen eenmalig op 2 data plaats, op donderdag 20 april en vrijdag 21 april. In Tiel kiezen de 4 basisscholen voor vrijdag 21 april, allemaal op dezelfde dag.  

Blijven bewegen
Na afloop van de clinic krijgen de kinderen altijd iets mee. De laatste twee jaar was dat een opvouwbare frisbee met tekst erop. Zo kregen de kinderen een speeltje en toch ook de nodige informatie over de vereniging en de mogelijkheden. Want het liefst zien ze de kinderen natuurlijk weer terug op de club.  

Mooie kans die ons nieuwe leden heeft opgeleverd
“Het is een prachtige gelegenheid natuurlijk,” vertelt Schreuder, “om op 1 dag zoveel nieuwe kinderen op ons sportveld te ontvangen. Honkbal is meestal niet de eerste sport waar kinderen, of hun ouders aan denken. We merken dat ze het meestal erg leuk vinden en hebben er dan ook nieuwe leden door gekregen. Heel welkom natuurlijk!” 

En zo is het voor zowel de kinderen als de vereniging zelf, twee vliegen in één.. ehh, homerun!

Wil jij of ga jij –als sportaanbieder ook scholen helpen tijdens de Koningsspelen 2023 meld je dan vandaag nog aan via deze link. 

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan