Waar ben je naar op zoek?

Zo maken ze in Hillegom van de Koningsspelen een sportief oranjefeest

19 december 2023 - “Samen bewegen, sporten en plezier maken; dat is waar de Koningsspelen voor staan. Elk jaar brengen we in Hillegom de jeugd van verschillende basisscholen samen voor een dag vol sportieve activiteiten en onvergetelijke ervaringen.” vertelt Colin van der Klauw, Buurtsportcoach bij Hillegom in Beweging en initiatiefnemer van de Koningsspelen in Hillegom (SportSupport Kennemerland).

Benieuwd hoe ze dat doen? Lees dan snel verder…

Koningsspelen in Hillegom
Tijdens de Koningsspelen in Hillegom komen gemiddeld 7 basisscholen met zo'n 1200 leerlingen uit groepen 3 tot en met 8 bijeen op het grote sportpark. Samen met diverse sportverenigingen biedt Hillegom in Beweging een gevarieerd programma aan, met clinics die kinderen laten kennismaken met verschillende sporten en spellen. Van voetbal en dansen tot judo en korfbal; er is voor ieder wat wils! 

Colin geeft aan dat ze al begonnen zijn met de voorbereidingen voor de Koningsspelen 2024: “Aankomend jaar zal de opzet hetzelfde zijn met enkele kleine aanpassing, om er zo weer een groot Oranjefeest van te maken.” 

 

Samenwerken voor sportparticipatie
“Ons doel is duidelijk: een 100% sportparticipatie van de Hillegomse basisschoolkinderen. Dit bereiken we door nauwe samenwerking tussen scholen en sportverenigingen, waarbij de Koningsspelen een hoogtepunt vormen. Door deze samenwerking krijgen kinderen de kans om hun passie voor beweging te ontdekken en te ontwikkelen.” geeft Colin aan.  

Naast de samenwerking tussen scholen en sportverenigingen zijn vrijwilligers ook een onderdeel van het succes van de Koningsspelen in Hillegom. Dit zijn niet alleen de vrijwilligers vanuit de aanwezige sportverenigingen, maar ook ouders van deelnemende kinderen. Daarnaast zijn er ook leerlingen van middelbare scholen die als stage helpen tijdens de Koningsspelen. 

\Wil jij – als sportaanbieder - ook scholen ondersteunen tijdens de Koningsspelen van 2024? Dat kan! Meld je dan aan voor de Koningsmatch en draag bij aan een dag vol sport, spel en plezier.

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan